Vincent Houdijk ©®
Home     Biografie     Concerten     Multimedia     Persmap      
Muziek als middel om te verbinden
Als musicus heb ik eigenlijk maar een doel; 

Mijn muziek en daarmee mijn levensverhaal delen met anderen en daarin de verbinding leggen tussen elkaar. 

Muziek is zo'n enorm krachtig middel om zonder woorden mensen in vervoering te brengen en dat vind ik het mooiste wat er is. Als iemand mijn muziek herkent, erkent en hierdoor een diepe ervaring heeft die iets te weeg brengt. Een lach, een traan, oprechte interesse, een herinnering..... Al dit soort ervaringen heb ik de afgelopen jaren gehad met luisteraars van de concerten die ik met hen heb mogen delen. Prachtig! 

Ik wens iedereen muziek toe, als middel om elkaar te verbinden op welke manier dan ook.

Warme groet,

VincentVinnieVibes

staat bekend om hun intense, dynamische en meeslepende muziek. Vanwege de brede achtergrond van componist en bandleider Vincent Houdijk worden stijlen zoals klassiek, minimal, jazz, wereldmuziek en pop veelal gecombineerd.


In 2016 werd vibrafonist Vincent Houdijk als Young VIP, verkozen tot 'meest veelbelovende jazz talent van Nederland'. Dankzij deze prijs mocht Houdijk met VinnieVibes langs alle grote jazzpodia van het land touren. De aftrap in het hoofdstedelijke Bimhuis was tevens de release van hun livealbum 'Vortex', waarvan er binnen 3 maanden ruim 500 exemplaren werden verkocht. 


In 2012 bereikte VinnieVibes de finales van de Dutch Jazz Competition en het jaar daarop stond in het teken van hun debuutalbum '15'.


Voor meer informatie over VinnieVibes kunt u contact opnemen via vinnievibes(@)gmail.com
Bestel hier het nieuwe album Vortex van VinnieVibesVinnieVibes speelt Grounding bij VPRO Vrije GeluidenRinus van der Heijden, Jazzenzo Magazine

"Het concert van Vincent Houdijks groep werd een energieke happening, vakkundig neergezet, met frisse ideeën, groot vakmanschap, oog voor detail en wat de leider zelf betreft: een enorm gevoel voor harmonie, melodie en swing. Wat moet je nog meer aandragen om een indringend jazzconcert neer te zetten?"Hessel Fluitman, JazzFlits Magazine

"De composities van Houdijk stralen kracht uit en worden krachtig tot leven gewekt. Elk stuk muziek prikkelt de fantasie."
Contact

Vincent Houdijk:
+31 (0)6 53 44 42 42


Contact Address
Teaching

Percussion Friends
Conservatorium van Amsterdam
Adams Musical Instruments
Related links

Google+ Vincent Houdijk
Twitter/vinnievibes
Facebook/vinnievibes
LinkedIn/vinnievibes
Youtube/vinnievibes
Vimeo/vinnievibes
Soundcloud/vinnievibes
Houdijk-Telderman
Trio Moya
Ramon Lormans
Bart de Rijk
Comedy Orchestra The Hutspot
Vibrafoon
Vibrafoon Startpagina
Privacy

Cookies
Follow me
©® 2018 Vincent Houdijk -- ©® Powered by SOG Weert